Productcataloog

powered by

MEER SERVICE!

Registreer vandaag nog voor de volledige toegang tot al onze Services: TecDoc cataloog, Inbouwhandleidingen en -video's, Bonusprogramma alsook actuele technische informatie over onze producten.

Registreer nu

Zelfnastellende koppeling (SAC) van LuK

LuK self-adjusting clutches (SAC)

Gelijkblijvende bedieningskracht gedurende de gehele levensduur


Productbeschrijving:

Door de slijtage van de koppelingsplaat neemt

de pedaalkracht die nodig is om de koppeling te bedienen, toe. SAC-koppelingen (Self Adjusting Clutches) compenseren de slijtage voortdurend waardoor de benodigde pedaalkracht gedurende de gehele levensduur onveranderlijk laag blijft.

De SAC-koppeling activeert via een krachtsensor (sensorveer) de slijtagecompensatie door het verdraaien van een nastelring. Door dit compensatiemechanisme kunnen duurzaam lage bedieningskrachten worden bereikt. Hierdoor is het ook mogelijk geworden om de levensduur van de koppeling

met ongeveer een factor 1,5 te verlengen terwijl het rijcomfort uitstekend blijft.

Koppelingsplaat en drukplaat zijn speciaal op elkaar afgestemd en mogen dus alleen paarsgewijs worden gemonteerd. Daarom biedt Schaeffler Automotive Aftermarket SAC-toepassingen uitsluitend in de beproefde LuK RepSets en niet meer als afzonderlijke drukplaat aan.

Voor de montage is het speciale SAC-gereedschap van Schaeffler Automotive Aftermarket nodig. Hiermee kan de SAC-koppeling spanningsloos worden vastgeschroefd.

Het gebruik van het speciale gereedschap bij het voorspannen voorkomt het verdraaien van de nastelring in de koppelingsdrukplaat. Als dit gereedschap niet wordt gebruikt, kan dit een beschadiging van de koppelingsdrukplaat en bijgevolg een storing van de koppeling tot gevolg hebben.

Voordelen:
 
  • Geringe ontkoppelingskrachten, die gedurende de gehele levensduur nagenoeg constant blijven, zorgen voor een onverminderd hoog rijcomfort
  • Verhoogde slijtagereserve en dus een langere levensduur
  • Kortere pedaalwegen
  • Eenvoudiger ontkoppelingssystemen
  • In vergelijking met de conventionele koppeling een hoger overdraagbaar koppel bij gelijke afmetingen
  • OE-kwaliteit
Terug naar overzicht
MEER SERVICE!

Registreer vandaag nog voor de volledige toegang tot al onze Services: TecDoc cataloog, Inbouwhandleidingen en -video's, Bonusprogramma alsook actuele technische informatie over onze producten.

Registreer nu
Schaeffler REPXPERT Service Center
U heeft een vraag of heeft hulp nodig?
Bel ons
Schaeffler REPXPERT Service Center
Ma t/m vr van 8.00 - 17.00 uur
00800 1 753 3333*
*gratis vanuit het vaste net