Novum: Eerste Schaeffler-catalogus voor lichte bedrijfswagens in de automotive aftermarket.

onderneming

Nouveauté : Schaeffler sort son premier catalogue de pièces de rechange pour véhicules utilitaires légers

LANGEN, 30 Augustus 2018. Duizenden afgelegde kilometers, stop-and-go verkeer in de stad, door kuilen en over trottoirranden met zware lading – en dit alles onder constante tijdsdruk. Lichte bedrijfsvoertuigen waren nog nooit zo in trek en zijn niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Met een voorspelde jaarlijkse marktgroei van acht procent vormen ze het sterkst groeiende voertuigsegment en de ruggengraat van het commerciële transportbedrijf. Bij dagelijks gebruik, bijna de klok rond, worden deze voertuigen extreem belast en zijn ze onderhevig aan hogere slijtage- en reparatiekosten dan particulier gebruikte voertuigen.

Merkoverkoepelende portfolio in één catalogus

Voor een snelle en eenvoudige reparatie van lichte bedrijfswagens biedt Schaeffler met zijn merken LuK, INA, FAG en Ruville reparatieoplossingen aan die speciaal afgestemd zijn op de noden van vlootexploitanten en transportondernemingen. Voor het eerst worden deze reparatieoplossingen voor de vier productmerken samengevat in één catalogus. Dit omvangrijke naslagwerk met circa 2.200 voertuigtoepassingen concentreert zich op de 35 belangrijkste voertuigmodellen van 15 fabrikanten op de Europese markt. Daaronder met name de Ford Transit, Mercedes-Benz Sprinter en VW Transporter, die een groot deel van het voertuigbestand uitmaken. De catalogus omvat meer dan 3.000 artikelen, waaronder de LuK GearBOX voor de reparatie van transmissies, de LuK DMF met impact torque limiter, de FAG-oplossing voor wiellagerreparatie en stuur- en chassisdelen.

Dankzij de overzichtelijke en systematische indeling van de catalogus kan snel naar de gewenste vervangonderdelen worden gezocht. Alle informatie is beschikbaar in zeven talen. Voor het eerst ook in het Russisch en het Pools, vanwege het toenemend belang van deze markten in dit voertuigsegment. Andere talen zijn Duits, Engels, Spaans, Frans en Italiaans.

De catalogus is verkrijgbaar via de handelspartners van de Schaeffler-afdeling Automotive Aftermarket. Bovendien kan het compendium via

www.schaeffler.nl/aftermarket en www.repxpert.nl voor Nederland of

www.schaeffler.be/aftermarket en www.repxpert.be voor België

worden gedownload.

In de nieuwe catalogus 'Lichte bedrijfsvoertuigen 2018/2019' heeft Schaeffler voor het eerst het volledige productassortiment voor lichte bedrijfswagens merkoverkoepelend samengebracht.

Boomend marktsegment Voor elke werkplaats voor bedrijfswagens is het het overwegen waard om dit servicedomein ook op te nemen in de werkplaatsportfolio.

Schaeffler is de enige leverancier op de markt die het tweedelig vliegwiel met impact torque limiter aanbiedt, bijvoorbeeld voor de Ford Transit en de Iveco Daily. Plotselinge piekbelastingen in de aandrijflijn worden daardoor verminderd.