NEW

„Chain Protect“ – de extra bescherming voor distributiekettingen van Schaeffler en Liqui Moly nu exclusief voor de automotive aftermarket

30-1-18 / INA

« Chain Protect » – la protection supplémentaire des chaînes de distribution de Schaeffler et Liqui Moly disponible en exclusivité pour le marché de la rechange automobile

Minder slijtage met additief voor INA distributieketting-KITs

LANGEN, dinsdag 30 januari 2018. Met dit additief brengen Schaeffler en Liqui Moly een innovatie op de wisselstukmarkt voor auto's, die speciaal werd ontwikkeld voor distributiekettingen. Ondanks grote belastingen en hoge toerentallen moeten distributiekettingen namelijk constant precies lopen. De eisen zijn met name hoog bij voertuigen die vaak korte trajecten moeten afleggen. Het nieuwe kettingsysteem wordt meestal geïnstalleerd in een omgeving waar slijtage, veroudering en gecontamineerde olieresidu's vaak voorkomen. Hier speelt Schaeffler op in: de beslissende factoren voor een lange levensduur van de nieuwe distributieketting en dus een vlekkeloze werking van de motor zijn: vervangen van het volledige kettingaandrijfsysteem, gebruik van de door de voertuigfabrikant voorgeschreven olie en verdere reductie van de slijtage door het nieuwe additief. „Mechanische slijtage en de daaruit resulterende uitrekking van de ketting zijn meestal het gevolg van een gebrekkige smering en kunnen in het slechtste geval tot motorschade leiden“, vertelt Maik Evers, hoofd Program Management Extended Products, Schaeffler Automotive Aftermarket. „Samen met Liqui Moly hebben we een additief ontwikkeld dat dit effect tegengaat en dus extra bescherming biedt tegen slijtage“.

Het additief op basis van het smeermiddel MoS2 wordt direct tijdens de montage aangebracht op de ketting en de tandwielen en vormt een sterk belastbare smeerfilm op alle wrijvende en glijdende metalen vlakken. Op die manier wordt de frictie verminderd en loopt de ketting vlotter. Dit is met name voordelig tijdens de inloopfase van de ketting, want hier komt de ketting in contact met een reeds ingelopen omgeving. Het resultaat: tot 20 procent minder inloopslijtage van de nieuwe componenten. Bovendien omvatten de KITs naast distributiekettingen, kettingwielen, hydraulische en mechanische kettingspanners en span- en geleidingsrails ook alle dichtingen en montageonderdelen die noodzakelijk zijn voor een vakkundige reparatie. Het voordeel: door de uniforme vervanging van het kettingaandrijfsysteem kan dure gevolgschade in de motor worden vermeden.

Voor meer informatie over de INA distributieketting-KITs en het volledige productassortiment voor de automotive aftermarket kunt u terecht op het online portal www.repxpert.be/ www.repxpert.nl. .Geregistreerde gebruikers vinden hier niet alleen de fabrikantoverkoepelende online catalogus TecDoc, maar ook alle technische informatie zoals installatievideo's en technische brochures en een ruime keuze aan technische opleidingen – bijvoorbeeld ook voor het vervangen van distributiekettingen.