NEW

FAG SmartSET: de innovatieve tijd- en kostenbesparende herstellingsoplossing voor zware bedrijfsvoertuigen

8-11-16 / FAG

FAG SmartSET : la solution de réparation innovante pour les véhicules utilitaires lourds qui fait gagner du temps et de l’argent

Langen, 8 november 2016. Schaeffler levert en ontwikkelt hoogtechnologische reparatieoplossingen en -onderdelen voor de Automotive Aftermarket. Dat doet het bedrijf ook meer en meer voor de commerciële sector, waardoor bedrijfsvoertuigen duurzamer rijden en ook minder kosten en onderhoud vragen. Schaeffler lanceert nu als eerste een duurzame herstellingsoplossing voor de wiellager van zware vrachtvoertuigen voor de Automotive Aftermarket: de FAG SmartSET.

Schaeffler miste de afslag ‘innovatie’ niet. Dit bedrijf staat gekend om haar arsenaal aan technologieën waarmee het auto’s omtovert naar groener, veiliger en efficiënter. Als deel van de Schaeffler Group valt Schaeffler in de Automotive Aftermarket dan ook terug op een brede kennis en expertise. Automerken – zowel passagierswagens als bedrijfsvoertuigen – zien een partner in de aftermarket-specialist voor het gebruik van de meest efficiënte en duurzame reparatieoplossing voor hun transmissie, motor en chassis.

FAG SmartSET, de kant-en-klare herstellingsoplossing voor zware bedrijfsvoertuigen

In de toekomst wordt de brutowinstmarge van een voertuig belangrijker dan de totale eigendomskosten (TCO - total cost of ownership). Dan maken de meest verfijnde logistieke oplossingen het verschil, samen met een minimumbehoefte aan onderhoud en dienstverlening. Vanuit die visie ontwikkelde Schaeffler de FAG SmartSET voor de Independent Aftermarket: Een kant-en-klare holistische herstellingsoplossing voor de wiellager van zware vrachtvoertuigen. Deze slimme set bespaart twee werkuren per as en voorkomt montagefouten – wat de veiligheid vergroot, de levensduur verlengt en de totale eigendomskosten beperkt.

De FAG SmartSET is verkrijgbaar in verschillende versies en past dus op alle astypes van vrachtwagens, bussen en trailers met standaard kegelrollagers. Twee voorgemonteerde wiellagereenheden vormen de kern van deze herstellingsoplossing. Die eenheden bestaan elk uit kegellagers in een innovatief kooidesign en speciaal gelakte binnen- en buitenringen. Deze speciale coating beschermt de lagers tegen corrosie, slip, slijtage en scheurvorming. Een steunhuls positioneert de kegellagers, dus het wiel hoeft niet meer geroteerd te worden om de lagers bij te stellen.

De FAG SmartSET is op voorhand gesmeerd, wat garandeert dat garagehouders altijd de juiste hoeveelheid en het juiste type vet gebruiken. Bovendien voorkomt een vaste stofhoes dat er vuil binnendringt en zo de olie vervuilt. De complete set bevat ook een perswerktuig. Dit zorgt voor een snelle, propere en efficiënte herstelling en dus ook voor minder fouten en mogelijke meerkosten. Voor een gemakkelijke en foutloze montage, voorziet Schaeffler ook een installatievideo en een technische brochure via het online garageportaal REPXPERT.

Meer slimme en succesvolle reparatieoplossingen voor bedrijfsvoertuigen

Als leverancier van geavanceerde reparatieoplossingen in de Automotive Aftermarket biedt Schaeffler een meerwaarde voor de hele bedrijfsvoertuigensector. Wereldwijd buigen zich voor de Schaeffler Group dan ook 6.700 developers in 17 onderzoeks- en ontwikkelingscentra over het verminderen van de kosten en de uitstoot bij toekomstige (bedrijfs)voertuigen. Schaeffler stuurt blindelings richting de mobiliteit van morgen dankzij haar innovatieve drive, systeemkennis en klantenbinding.

Ook dankzij de sectoroverschrijdende samenwerking tussen haar Industrial- en Automotive-afdelingen draait Schaeffler de sleutel om naar succes en gebundelde expertise. Die divisies nemen het grotere geheel onder de loep: van de transmissie tot de verbrandingsmotor en alle elektrische componenten. Zo biedt Schaeffler in de Automotive Aftermarket een uniek voordeel voor bedrijfsvoertuigen. Want naast de steeds strengere eisen voor CO2- en brandstofreductie, focust deze mobiliteitsexpert op de wereldwijde vraag naar slimme aandrijfoplossingen.