h APP y 30th birthday LuK DMF!

16-6-15 / LuK

h APP y 30th birthday LuK DMF!

LANGEN, 16 juni 2015. Schaeffler Automotive Aftermarket viert dit jaar de 30e verjaardag van het LuK tweedelig vliegwiel (Dual Mass Flywheel, afgekort DMF). Ter gelegenheid hiervan wil de onderneming een cadeau aanbieden voor werkplaatsen: de DMF CheckPoint App.

LuK DMF: een succesverhaal

Sinds 1985 zijn er meer dan 100 miljoen LuK DMF's geproduceerd. Dit betekent: 1 OE-oplossing voor meer dan 650 onderdeelnummers en 43 autofabrikanten. Het product heeft haar succes te danken aan verschillende factoren. Zo worden trillingen en lawaai gereduceerd, waardoor het rijcomfort wordt verhoogd. Maar ook de verminderde CO2-uitstoot en een lager brandstofverbruik zijn belangrijke pluspunten.

Alleen al in Europa zijn 85 miljoen voertuigen uitgerust met een tweedelig vliegwiel. De reparatieoplossingen die bij Schaeffler Automotive Aftermarket verkrijgbaar zijn, bieden daarom enorme mogelijkheden voor zowel distributeurs als werkplaatsen.

Ondersteuning werkplaatsen

Schaeffler Automotive Aftermarket ondersteunt werkplaatsen op verschillende manieren om professionele reparaties van DMF’s te kunnen uitvoeren. Naast het aanbod van complete reparatieoplossingen, zoals de LuK RepSet DMF, bestaat ook speciaal LuK DMF-gereedschap. Voor de beoordeling van een DMF kunnen hiermee de vrije hoek en de kantelspeling worden gemeten en kan bij vervanging van een koppeling door garagisten worden bepaald of het tweedelig vliegwiel ook moet worden vervangen.

Verder biedt Schaeffler Automotive Aftermarket informatie op uiteenlopende manieren: speciale trainingsseminars, brochures, service-informatie en nu dus ook via de DMF CheckPoint App.

Een handige tool voor professionals

Wie een LuK DMF-onderdeelnummer in DMF CheckPoint invoert, ziet binnen enkele seconden alle informatie die hij nodig heeft om een professionele reparatie uit te voeren.

Het is een waardevol hulpmiddel voor professionele automonteurs die regelmatig moderne koppelingssystemen met een DMF onderhouden en repareren.

Voor elk tweedelig vliegwiel van LuK verschijnen de specifieke aanhaalmomenten van de bouten en de bedrijfstoleranties voor de vrije hoek en de kantelspeling. Er wordt ook andere nuttige informatie gegeven, bijvoorbeeld of het DMF wordt geleverd met nieuwe bouten in de doos of dat deze apart moeten worden besteld.

DMF CheckPoint is te downloaden via iTunes voor IOS en via Google Play Store voor Android.

Kijk voor een uitgebreide instructie voor het meten van een DMF op serviceguide.info. Een stapsgewijze

handleiding voor het gebruik van DMF CheckPoint vindt u op DMF App.