Frequently asked questions


REPXPERT is de werkplaatsportal van Schaeffler Automotive Aftermarket, bedoeld voor zelfstandige garages, distributeurs en scholen/universiteiten. De portal biedt alle informatie en diensten voor de productmerken LuK, INA, FAG en Ruville.

Voor REPXPERT is geen speciale hardware nodig, alleen een internetverbinding en een compatibele webbrowser (Internet Explorer 10 of hoger, Mozilla Firefox, Google Chrome of Safari).


THEMA 1: AANMELDEN


Wat kost het lidmaatschap van REPXPERT?
Het lidmaatschap van REPXPERT is gratis, maar voor speciale informatie, zoals toegang tot specifieke informatie en technische handboeken, worden kosten in rekening gebracht. Met de bonuspunten die u in het bonusprogramma verdient, kunt u deze diensten betalen. REPXPERT kost u dus niets.


Ik ben garagehouder en lid van REPXPERT. Ik wil dat mijn medewerkers ook toegang hebben tot de portal en de informatie daarop. Wat moet ik daarvoor doen?
REPXPERT werkt het best met één lidmaatschap per garage, waarbij alle medewerkers met een gezamenlijk e-mailadres en wachtwoord inloggen op de site. Zo kan iedereen profiteren van de diensten op REPXPERT en kunt u de bonuspunten van uw vouchers registreren op één gemeenschappelijke bonusaccount.

Hoe kan ik lid worden van REPXPERT en gebruikmaken van de uitgebreide diensten op de portal?
Klik hiervoor op de knop NU AANMELDEN op www.repxpert.com en volg de instructies. Houd daarbij rekening met het volgende:
  • Let bij het invoeren van uw gebruikersnaam en wachtwoord op hoofd- en kleine letters o Vul alle verplichte velden in; deze worden aangegeven met het symbool *
  • Lees de gebruiksvoorwaarden van REPXPERT aandachtig door en accepteer ze door het juiste vakje aan te vinken.
Nadat u zich hebt aangemeld, ontvangt u een bevestigingse-mail op het opgegeven e-mailadres. Klik op de link in deze e-mail om uw aanmelding te bevestigen. Pas als u uw e-mailadres hebt bevestigd, kunt u inloggen met het door u gekozen wachtwoord.

Ik ben mijn wachtwoord vergeten. Wat moet ik doen?
Als u het inlogwachtwoord voor REPXPERT bent vergeten, gaat u naar https://www.repxpert.com/en/login, klikt u op ‘Wachtwoorden vergeten?’ en voert u uw e-mailadres in. Direct daarna ontvangt u een e-mail om een nieuw uniek wachtwoord in te stellen. Als u nog steeds niet kunt inloggen, stuurt u een e-mail naar het REPXPERT-team (info@repxpert.com).

Ik ben het e-mailadres vergeten waarmee ik me heb aangemeld of heb geen toegang meer tot dit e-mailadres. Hoe kan ik nu inloggen?
Stuur in dit geval een e-mail naar het REPXPERT-team (info@repxpert.com), zodat zij aan uw account een nieuw e-mailadres kunnen toevoegen.

Ik heb verschillende REPXPERT-accounts. Hoe kan ik die samenvoegen tot één account?
Dat doet het REPXPERT-team graag voor u. Stuur een e-mail naar het REPXPERT-team (info@repxpert.com), zodat zij aan uw account een nieuw e-mailadres kunnen toevoegen.

Ik krijg een foutmelding als ik een nieuw wachtwoord wil invoeren. Wat doe ik verkeerd?
Eén reden voor een foutmelding kan zijn dat u het gekozen wachtwoord de tweede keer onjuist hebt ingevoerd. Houd er ook rekening mee dat het wachtwoord uit minimaal 6 tekens moet bestaan: hoofdletters, kleine letters en speciale tekens. Uit veiligheidsoverwegingen wordt een account gedeactiveerd als een wachtwoord te vaak verkeerd is ingevoerd. Stuur in dit geval een e-mail naar het REPXPERT-team (info@repxpert.com).

THEMA 2: BONUSPROGRAMMA

Wat zijn bonuscoupons en hoe kan ik die krijgen?
De bonuscoupons zitten bij bepaalde Schaeffler-producten. Elke coupon heeft een unieke code van 12 cijfers. Alle garages kunnen meedoen aan het bonusprogramma. Ze hoeven zich alleen maar aan te melden op www.repxpert.com en de optie ‘bonuscoupons verzilveren’ te kiezen. In deze rubriek kunnen ze de code invoeren om de punten te laten bijschrijven op het individuele totale bonussaldo.

Ik ben een retailer. Kan ik ook meedoen aan het bonusprogramma van REPXPERT?
Retailers kunnen helaas niet meedoen aan het bonusprogramma van REPXPERT. Het programma is uitsluitend bedoeld voor garages ter voorkoming van belangenverstrengeling tussen retailers en garages.

Hoe kan ik de geregistreerde en verzilverde bonuspunten gebruiken?
U kunt de bonuspunten op twee manieren gebruiken. Enerzijds kunt u er functies mee ‘betalen’ waarvoor kosten in rekening worden gebracht, zoals TecRMI-diensten (autospecifieke, technische handboeken, onderhoudsschema's en normtijden). Anderzijds kunt u de bonuspunten ook verzilveren voor mooie bonusgeschenken.

Ik krijg een foutmelding als ik mijn bonusvouchers wil registreren. Waarom?
Let bij het invoeren van de code op hoofd- en kleine letters. U hoeft geen koppeltekens in te voeren; die worden automatisch toegevoegd. Controleer of de bonusvoucher nog geldig is en nog niet is geregistreerd. De geldigheidsdatum staat op de voorkant van de voucher.

Bij welke Schaeffler-producten zitten bonuscoupons?
Momenteel krijgt u bonuscoupons bij 29 Schaeffler-productgroepen. Dit zijn: LuK RepSet (150 punten), LuK RepSet Pro (300 punten), LuK DMF (600 punten), LuK RepSet 2CT (800 punten), LuK RepSet CV (3.000 punten), LuK GearBOX (150 punten), LuK RepSet CVT (150 punten), INA Distributieriem KIT en INA Distributieriem KIT met Waterpomp (300 punten), INA Genervrijlooprol (150 punten), INA FEAD KIT en INA FEAD KIT met Waterpomp (500 punten), INA Thermomanagementmodule (300 punten), INA Nokkenasversteller (300 punten), INA Nokkenas KIT (300 punten), INA Distributieketting KIT (300 punten), FAG WheelSet (150 punten), Draagarmset van FAG (500 punten), FAG CV Repair Insert Unit / TAM / IU / SmartSET (1.500 punten), GEDORE speciaal gereedschap (2 versies) (750/1.500 punten).

THEMA 3: TecDoc-CATALOGUS

Waar vind ik de TecDoc-catalogus?
Met de complete TecDoc-catalogus biedt Schaeffler REPXPERT u toegang tot alle producten van alle fabrikanten. Het gebruik van de catalogus is gratis. Log voor toegang in op REPXPERT en klik op de productcatalogusknop. U kunt kiezen uit verschillende zoekopties door op het desbetreffende zoekveld te klikken en uw zoekcriteria in te voeren. U kunt rechtstreeks zoeken op artikel- of EAN-nummer, op een specifiek automodel door het KBA- of VIN-nummer in te voeren, of door gebruik te maken van de optie ‘zoeken op model- of motorcode’.

Waar vind ik het Schaeffler-productassortiment?
Een gedetailleerd overzicht van het Schaeffler-productassortiment is te vinden naast de TecDoc-catalogus op REPXPERT. Bij elk product staat een link naar alle relevante aanvullende informatie (brochures, installatievideo’s, enz.).

Kan ik vervangingsonderdelen kopen op REPXPERT?
Nee, op REPXPERT zijn geen onderdelen te koop. Neem hiervoor contact op met uw retailpartner.

Waarom moet ik betalen voor RMI-informatie?
De RMI-diensten zijn gebaseerd op gegevens van autofabrikanten en worden speciaal ingekocht voor REPXPERT.